Co zrobić, aby jesienno-zimowy czas minął nam w kolorowych, optymistycznych barwach? Jak podczas długich wieczorów doświadczać więcej rozrywki, pogody ducha i entuzjazmu? Z pomocą przychodzi Hotel Szyszko***, który prezentuje swój plan wydarzeń na najbliższe tygodnie.

Degustacja alkoholi premium

Cykl ciekawych spotkań rozpoczynamy już w najbliższy piątek, 22 listopada 2024 r. o godz. 19:00 w Restauracji Sudavia, gdzie Patryk Pietrzak, ekspert w dziedzinie alkoholi premium, będzie z pasją opowiadać o rumach, whisky i ginie z Barbadosu, Panamy, Szkocji i Brazylii. Opowieściom towarzyszyć będzie degustacja zarówno wspomnianych trunków, jak i wyselekcjonowanych dań.

Koszt udziału w degustacji to 199 zł od osoby. Każdy uczestnik może liczyć na ciekawe upominki od Hotelu Szyszko oraz firmy Recman, która została partnerem wydarzenia.

Andrzeju daj nam znać

Koniec listopada to oczywiście Andrzejki! Jak co roku w Hotelu Szyszko*** odbędzie się Bal Andrzejkowy, podczas którego zagra pełen pozytywnej energii zespół Rozegrani.

Bal rozpocznie się od podania wyśmienitej kolacji. Oprócz tego w bufecie znajdzie się 8 dań gorących, a stoły wzbogaci 12 przekąsek. Standardowo goście mogą liczyć na napoje bezalkoholowe, stół słodki z ciastami, deserkami oraz fontanną belgijskiej czekolady.

Atrakcją wieczoru będzie spotkanie z Wiedzącymi, czyli powrót do tradycji wróżb. Otrzymamy odpowiedź na nurtujące pytanie:

„Andrzeju daj nam znać, co się będzie z nami dziać?”

Koszt udziału w Balu Andrzejkowym to 310 zł od osoby.

Wigilie firmowe i catering świąteczny

Grudzień to miesiąc przygotowań do świąt, a w wielu firmach – czas spotkań wigilijno-świątecznych, które można zorganizować w klimatycznych wnętrzach Restauracji Sudavia. Do wyboru mamy aż trzy pakiety kolacji.

Aby Święta Bożego Narodzenia stały się miłym czasem spędzonym w gronie najbliższych, warto odciążyć się z obowiązku samodzielnego i czasochłonnego przygotowania potraw. Z pomocą przychodzi znowu Restauracja Sudavia ze swoją ofertą dań wigilijno-świątecznych, które można zamawiać do 20 grudnia 2024 r.

Świąteczny Kiermasz Rękodzieła w Hotelu Szyszko***

Zanim jednak przyjdą święta, nie możemy zapomnieć o roli Świętego Mikołaja, którą każdy z nas uwielbia odgrywać. Chcąc nabyć wartościowe i niebanalne prezenty oraz dekoracje, warto odwiedzić Świąteczny Kiermasz Rękodzieła w Hotelu Szyszko***, gdzie spotkamy najwybitniejszych rękodzielników Suwalszczyzny. To wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 8 grudnia 2024 r. od godz. 11:00. Wstęp jest bezpłatny.

Atrakcją Kiermaszu będą odpłatne warsztaty dla dzieci i dorosłych oraz wykład o zdrowotnych olejkach eterycznych.

Powitajmy nowy rok!

Tuż po świętach czeka nas kolejny bal, podczas którego powitamy nowy rok. Bal Sylwestrowy w Hotelu Szyszko*** to impreza na wysokim poziomie z pysznymi daniami, open barem bez limitu, oryginalnymi trunkami, bogatym stołem słodkości oraz przede wszystkim ze wspaniałą muzyką, o którą zadba Dj Słoma z zespołem Age oraz Klaudią Koya.

Koszt wzięcia udziału w Balu Sylwestrowym to 395 zł od osoby. Organizatorzy przewidzieli atrakcyjne zniżki dla większych, zorganizowanych grup.

W tym roku po raz pierwszy w Hotelu Szyszko*** odbędzie się także Sylwestrowy Balik dla… dzieci! Jest to idealne rozwiązanie dla rodziców, którzy nie mają z kim zostawić swoich pociech, a mimo to chcieliby hucznie powitać nowy rok.

Impreza jest skierowana do maluchów w wieku 6-12 lat, na których będą czekać m.in. warsztaty czekoladowe, Bar Bubble Tea oraz pokaz magii. Nie zabraknie tańców, zabawy i konkursów z nagrodami, a na koniec – noclegu na Poduszkowcu.

Jak zarezerwować miejsce?

Rezerwacji na poszczególne wydarzenia można dokonać w recepcji Hotelu Szyszko*** przy ul. Innowacyjnej 3 w Suwałkach lub pod numerem telefonu: 504 467 467.

Rezerwacje na Sylwestrowy Balik dla dzieci pod numerem telefonu: 509 808 112.

Jak zatem widać, ostatnie tygodnie 2024 roku w Hotelu Szyszko*** będą obfite w ciekawe wydarzenia. A w nowym, 2025 roku czeka nas legendarny Bal Walentynkowy, który odbędzie się w dniu 15 lutego. Warto już teraz zapisać tę datę w swoim kalendarzu!

Materiał sponsorowany