Warto brać udział w konkursach” – tak zgodnie wypowiadali się trzecioklasiści z suwalskiej „dwójki”. To oni zdobyli główną nagrodę w konkursie – programie edukacyjnym ZDROWE NIETRUDNE i właśnie odebrali swoją nagrodę wraz dyrektorem szkoły, Ewą Brzozowską i wychowawczynią, Grażyną Serafin. Cali, zdrowi, obsypani prezentami i bardzo szczęśliwi wrócili (13.06.) z Energylandii – Rodzinnego Parku Rozrywki w Zatorze.

Po nocy spędzonej w chorzowskim hotelu, zostali zaproszeni na  warsztaty kulinarne. Czekała na nich cała ekipa: kucharz, dietetycy i pracownicy firmy KUPIEC, organizatora konkursu. Każdy uczeń otrzymał zielony fartuch i białą czapkę kucharską. Uczniów podzielono na kilka zespołów i każda grupa pod okiem fachowca przygotowywała inne danie, oczywiście zdrowe. Robili desery, sałatki, omlety, koktajle.

„Załodze” kucharskiej dyrektor szkoły, Ewa Brzozowska, wręczyła prezent od dzieci – wielkiego sękacza, a uczniowie otrzymali pełne torby zdrowego jedzenia od firmy KUPIEC i na pamiątkę fartuszki i czepki kucharskie.

A potem to już było tylko istne szaleństwo! Wszystkich atrakcji, oczywiście, nie dało się „zaliczyć”, ale były samochody, karuzela, „Energuś”, roller coster, film w 7D, diabelski młyn…. Wszyscy krzyczeli, ale ze szczęścia i trochę ze strachu. Chociaż jechali tam… 11 godzin, to nie żałują, bo było warto.

Takiej nagrody nie da się zapomnieć.