4 grudnia rozpocznie się III edycja Suwałki Football League. Po dwóch dotychczasowych odsłonach Amatorska Liga Piłki Nożnej cieszy się dużą popularnością. Z jednej strony świadczy o tym liczba zespołów występujących w kolejnych edycjach rozgrywek (w I edycji wystąpiło 10 drużyn, a w II 14), a z drugiej stale wzrastające zainteresowanie sympatyków futbolu.

W odniesieniu do poprzedniej edycji rozgrywek piłki halowej nastąpiły 4 zmiany, w tym dwie kluczowe. Pierwszą ważną zmianą jest miejsce rozgrywek, którym będzie hala sportowa Ośrodka Sportu i Rekreacji w Suwałkach przy ul. Wojska Polskiego 2 (organizator rozgrywek). Zmianie ulegnie również dzień, w którym będą rozgrywane mecze Suwałki Football League. Wzorem wiosennej edycji, rywalizacja będzie odbywać się w piątki.

Drugą kluczową zmianą jest główna nagroda, o którą będą walczyć zespoły. Zwycięzca III edycji, oprócz okazałego pucharu, otrzyma czek o wartości 2.000.00 zł. Zespoły, które zajmą kolejne miejsca (2 i 3) również otrzymają nagrody pieniężne.

Natomiast czwartą zmianą jest ograniczenie dotyczące zgłaszania zawodników występujących w regularnych rozgrywkach ligowych, w szczególności szczebla centralnego. Aby podkreślić amatorski charakter rozgrywek do udziału w projekcie mogą być zgłaszane drużyny składające się z zawodników, którzy w sezonie 2015/2016 zostali zgłoszeni co najwyżej do IV ligowych rozgrywek lub III ligi futsalu.

Już niebawem zostanie przedstawiony sponsor generalny, sponsorzy oficjalni jak również pozostali partnerzy projektu Suwałki Football League.

Ruszyły zapisy. Limit drużyn: 10.

Poniżej znajduje się regulamin określający zasady udziału w rozgrywkach.

W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z Działem Sportu, Rekreacji i Marketingu.

Tel: + 48 602 233 130 lub 87 566 78 12

Tel: + 48 608 440 007 lub 87 566 32 81

e-mail: kamil.klimek@osir.suwalki.pl

Zapraszamy również do odwiedzenia strony internetowej poświęconej rozgrywkom (www.footballsuwalki.pl) oraz profilu na Facebook-u.

Regulamin Suwałki Football League

Formularz zgłoszeniowy